Nestingfasen - den varme rede i menstruationscyklussens

Nesting

Kender du din nestingsfase?

Det er en af de mindre kendte faser i menstruationscyklussen, som fortjener mere opmærksomhed.

Mens de fleste mennesker er bekendt med menstruation og ægløsning, er nestingfasen afgørende for kvinders reproduktive sundhed og trivsel.

Lyt til den her video, hvor jeg fortæller lidt om, hvad du kan se frem til i fasen:



Hvad er Nestingfasen?

Nestingfasen, også kendt som lutealfasen, er den anden halvdel af kvindens menstruationscyklus. Den begynder umiddelbart efter ægløsning, hvor ægget frigives fra æggestokken og er klar til at blive befrugtet af en sædcelle. Denne fase strækker sig normalt over 10-16 dage og ender enten med graviditet eller menstruation.

Under nestingfasen forbereder kroppen sig på en mulig graviditet. Efter ægløsning begynder æggestokken at producere progesteron, et hormon, der hjælper med at opretholde livmoderens foring og skabe et gunstigt miljø for en potentiel embryo. Hvis befrugtning ikke finder sted, falder niveauerne af progesteron gradvist, hvilket udløser menstruation og starten af en ny cyklus.

Symptomer og oplevelser

Når en kvinde er opmærksom på sin krop og sine cyklusændringer, kan hun begynde at bemærke visse symptomer og oplevelser, der er karakteristiske for nestingfasen. Det kaldes også for PMS.

Disse inkluderer:

  • Brystømhed: Mange kvinder oplever ømhed eller følsomhed i brysterne på grund af hormonelle ændringer i denne fase.

  • Humørsvingninger: Hormonelle skift kan påvirke humøret, hvilket kan føre til følelser af irritabilitet, tristhed eller angst.

  • Oppustethed: Nogle kvinder bemærker oppustethed eller maveubehag i nestingfasen.

  • Øget appetit: Hormonelle forandringer kan påvirke appetitten og føre til cravings eller en øget fornemmelse af sult.

  • Træthed: Nogle kvinder føler sig mere trætte i nestingfasen på grund af hormonelle ændringer og kroppens forberedelse på en mulig graviditet.

I den her video vil jeg dog give dig et andet perspektiv på nestingfasen.

For det er slet ikke meningen at denne fase skal føles så ubehagelig,.

Den er i virkeligheden ikke så tosset.

Faktisk kan den være en vild kilde til transformation, udvikling og dyb indre glæde.

Nestingfasen inviterer os til at sænke tempoet lidt, se dybere ind i os selv og få adgang til vores egen intuition.

Det kan være vanskeligt, når mange af os er vant til at køre i et højt tempo det meste af tiden og at være i den høje energi som særligt Opening- og Ovulatingfasen tilbyder os.

Ikke desto mindre har vi brug for denne cykliske balance i vores liv.

Se min video her, hvor jeg fortæller dig hvorfor og hvordan du gør:



Sådan støtter du din krop i nestingfasen:

Det er vigtigt at lytte til din krop og give den den rette støtte i nestingfasen. Her er nogle måder at hjælpe dig med at trives under denne fase:

  • Sund kost: Spis en afbalanceret kost rig på næringsstoffer som jern, calcium og B-vitaminer for at støtte din krop. Lær mere om Cyklusmad

  • Motion: Regelmæssig motion kan hjælpe med at lindre humørsvingninger og øge energiniveauerne, fx med hormonyoga

  • Selvpleje: Prioriter tid til afslapning og selvforkælelse. Dette kan hjælpe med at lindre stress og forbedre humøret.

  • Søvn: Sørg for at få tilstrækkelig søvn, da dette kan hjælpe med at mindske træthed og støtte kroppens naturlige cyklus.

Har du lært om de øvrige faser i menstruationscyklussen?

MOON model menstruationscyklus menstruation årstider laura grubb lauragrubb de fire faser kvinde kend din cyklus p-pille stop

Ellers kan du tjekke dem ud lige her:


Menstruatingfasen >


Openingfasen >


Ovulatingfasen >


Vil du lære mere om, hvordan din menstruationscyklus påvirker dig?

Lær meget mere om de fire faser i din cyklus her:

Download gratis Cyklusguide


Cyklusguide Menstruationscyklus

Fortæl mig  - hvad er din oplevelse med nestingfasen?


Fortæl mig det gerne i en kommentar under videoen på youtube eller herunder.



Kærlig hilsen

Laura






Om Laura Grubb


headshot-laura-300x300

Jeg hedder Laura, og min passion er at vise dig, hvordan du får et liv i bedre balance ved at forstå dig selv gennem din menstruationscyklus og hormoner. Jeg er oprindeligt uddannet cand.soc i Service Management, men valgte efter et stressammenbrud at uddanne mig som hormonyogalærer og kostvejleder med speciale i hormonsystemet. Mit ønske er give dig værktøjerne til at få en krop i balance, samtidig med du lærer, hvad der kendetegner dig som kvinde og hvordan du kan gøre din menstruationscyklus og hormonbalance til din største styrke. Det er min mission – og jeg glæder mig til at have dig med på rejsen.

Følg med på InstagramFacebook og Youtube



Ansvarsfraskrivelse

Information i dette blogindlæg har kun til formål at informere og oplyse. Indholdet er et resultat af Lauras egen research og erfaringer. Indholdet er ikke tænkt som en erstatning for rådgivning af en læge eller anden sundhedsrådgiver eller anden information fundet på et produkt eller pakke. Brug ikke indholdet til at diagnosticere eller behandle et helbredsproblem eller sygdom, eller til at udskrive medicin eller anden behandling. Tal altid med din læge eller anden sundhedsrådgiver, før du tager nogen medicin, kosttilskud, urter eller foretager nogen behandling for et helbredsproblem. Hvis du har eller mistænker, at du har et medicinsk problem, kontakt din læge omgående. Afvis ikke lægelig rådgivning og afvent ikke at søge lægehjælp på grund af noget, du har lært via min hjemmeside og andre kanaler. Information og udtalelser vedrørende kosttilskud og præventionsmidler er ikke evalueret af Sundhedsstyrelsen og er ikke tiltænkt at diagnosticere, behandle eller eliminere nogen sygdom.

Ovulatingfasen – omfavn den strålende fase i menstruationscyklussen
Cyklusmad: Sådan spiser du efter din menstruationscyklus

0 kommentarer

Der er endnu ingen kommentarer. Vær den første til at skrive en!