Hormoner Menstruation PMS Overgangsalder Menstruationscyklus Yoga For tidlig menstruation Menstruation + smerter Udebleven menstruation Kostvejledning
Hvad alle kvinder bør vide om deres menstruation

Den ’tid på måneden’ er for mange kvinder en irriterende og ubelejlig oplevelse hver måned. Men sådan behøver det ikke være. I din menstruation ligger der kræfter gemt, som kan give dig større indsigt i dit liv og mere energi.

De fleste ved, at menstruationen er en fysisk proces, der er den del af kvinders cyklus, som skaber mulighed for at blive gravid.

Men hvad hvis vores menstruation var meget mere end det?

Hvad hvis den faktisk var en kraftfuld evne, vi har i os, der kan hjælpe os nærmere vores drømme og ønsker i livet?

Din menstruation er adgangen til din intuition

Der var engang for flere tusinde år siden, hvor kvinders menstruation i nogle kulturer blev anerkendt som en hellig tid. En tid, hvor kvinder trak sig tilbage, vendte blikket indad og reflekterede.

Og det var faktisk ikke nogen dum idé. Din menstruation er nemlig dér, hvor du har allerstørst adgang til din intuition.

Fysisk set er din hjernes evne til at tænke intuitivt forøget under din menstruation. Det er, som om en motorvej er etableret mellem din højre og venstre hjernehalvdel, så informationerne fyrer frem og tilbage.

Derfor har du en fantastisk evne til at kombinere abstrakte og følelsesmæssige tanker fra den højre hjernehalvdel med analytisk og logisk tænkning fra venstre hjernehalvdel.

Og det giver indsigter, der ikke er tilgængelige på nogle andre tidspunkter i måneden.

En tid til at lade dine batterier op

Når du har din menstruation, er det også den tid på måneden, hvor din krop har allerlavest energi.

Den er i gang med en intens fysisk proces, fordi den skal skille sig af med livmoderslimhinden, og det kræver energi.

Dine kønshormoner er også på deres laveste niveau, så du føler et naturligt behov for at trække dig tilbage og slappe af.

Menstruation kan ses som vinterårstiden i din cyklus – det er her, du har brug for at ’gå i hi’ og lade dine batterier op. Det er din krops påmindelse om at tage den med ro og sætte tempoet ned.

Jo mere, du sørger for at restituere omkring din menstruation, jo mere energi vil du opleve resten af måneden.

Sådan bruger du din menstruation som et power-værktøj

Når jeg har min menstruation, så prioriterer jeg alenetid. Der er dømt totalt ’me-time’, og jeg holder så vidt muligt kalenderen fri for alle aftaler.

Jeg ligger på sofaen, dagdrømmer, mediterer, skriver dagbog, går i kurbad, spiser god mad og gør lige det, jeg har lyst til.

Du kan også gøre menstruation til en særlig tid ved at indføre dine egne små ritualer – måske har du lyst til at købe take-away, tage et langt bad eller gå en lang tur i skoven?

Det handler om at finde ind til det, som får din krop til at slappe af og gør tiden omkring din menstruation til en tid for dig. En tid hvor du kan vende tilbage til dig selv og dine behov.

Elsk din menstruation

Når du forstår din menstruation og tillader din krop at slappe af hver måned, hjælper du din krop til at finde tilbage i en naturlig balance.

Kvinders kroppe går igennem flere faser hver eneste måned, som påvirker os mere, end vi tror.

Når du forstår din cyklus, kan du bedre samarbejde med din krop, så du kan få mere energi og overskud ind i din hverdag.

Menstruation behøver ikke være en irriterende forstyrrelse i din hverdag.

Hvis du forstår at bruge den rigtigt, kan den kan være en gave, der hjælper dig til at komme i balance med dig selv og finde ud af, hvad du ønsker at få ud af dit liv.

About the Author

Laura Grubb

Jeg hedder Laura, og min passion er at guide dig til et liv i mere balance ved at forstå dig selv gennem din cyklus og hormoner. Med min baggrund som yogalærer og kostvejleder ønsker jeg at give dig værktøjerne til at finde vejen til en krop i balance, samtidig med du lærer om, hvad der kendetegner dig som kvinde og hvordan du kan gøre det til din største styrke. Det er min mission – og jeg glæder mig til at få dig med på rejsen!

Mere fra Laura

Sådan påvirker stress din cyklus

Sådan påvirker stress din cyklus

Hvad er egentlig sammenhængen mellem stress og menstruationscyklussen? Og hvordan kan din cyklus hjælpe dig, hvis du...

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Pin It on Pinterest

Share This